Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку?
Роз’яснено порядок відображення
кількісно-сумових показників
руху запасів у бухгалтерському обліку.
Вказано,
що підставою для
бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, в
тому числі
про використання матеріальних ресурсів (запасів) для виготовлення страв і
кулінарної продукції закладів (підприємств) ресторанного господарства,
які мають
містити, зокрема, такі обов'язкові реквізити, як
кількісні та
вартісні показники господарської операції.
Зазначено,
що бухгалтерський
облік на субрахунках ведеться в аналітичному розрізі з вимогою
забезпечити
кількісно-сумову та якісну (марка, сорт, розмір тощо) інформацію про
наявність і
рух запасів (сировина, матеріали, готова продукція тощо).
Лист Мінфіну від 14.04.10 р. №
31-34000-10-5/8142.
журнал "Баланс"
Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!