Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку?

Роз’яснено порядок відображення
кількісно-сумових показників
руху запасів  у бухгалтерському обліку.

Вказано,
що підставою для
бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, в
тому числі
про використання матеріальних ресурсів (запасів) для виготовлення страв і

кулінарної продукції закладів (підприємств) ресторанного господарства,
які мають
містити, зокрема, такі обов'язкові реквізити, як
кількісні та
вартісні показники господарської операції.

Зазначено,
що бухгалтерський
облік на субрахунках ведеться в аналітичному розрізі з вимогою
забезпечити
кількісно-сумову та якісну (марка, сорт, розмір тощо) інформацію про
наявність і
рух запасів (сировина, матеріали, готова продукція тощо).

Лист Мінфіну від 14.04.10 р. №
31-34000-10-5/8142.

Всеукраїнський бухгалтерський
журнал "Баланс"

Коллеги, если Вам понравился наш материал, поделитесь им в своих сетях и нажмите пожалуйста кнопку Фейсбук мне нравиться ! Заранее Спасибо!

  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №1
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №2
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №3
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №4
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №5
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №6
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №7
  • Чи є обов'язковим ведення кількісно-сумового обліку? - Аудиторская фирма «Главбух-аудит» №8